Slaapcoaching voor baby's en kinderen met slaapproblemen

Als gecertificeerde Gentle Sleep Coach ben ik de juiste persoon om je te helpen met de slaapproblemen van je kind(eren). Samen gaan we een gepersonaliseerd slaapplan ontwikkelen om je kind zelfstandig in slaap te leren vallen en in slaap te blijven. Ik leer je hoe je, op een geruststellende manier, je kind kunt ondersteunen en veranderingen kunt doorvoeren die resulteren in betere slaapgewoonten en een goed uitgerust gezin!

Deze manier van coaching zorgt voor goede slaapgewoontes en een nog betere ouder-kind band. Het slaapplan is afgestemd op je kind en op jouw wensen. Je geeft je kind verbale en psychische ondersteuning tijdens de aanpassing van de slaapgewoontes.

Hoe gaat de coaching in z'n werk:

De eerste stap, informatie verzamelen:

  • De ouders vullen het uitgebreide intakeformulier in. Hierin staat informatie over de historie, het temperament en de huidige slaapgewoontes van je kind.
  • Ik bekijk het ingevulde intakeformulier en het daarin opgenomen dagschema. 
  • Aan de hand van dit ingevulde intakeformulier verzamel ik de benodigde informatie m.b.t. slaap passende bij de leeftijd en fysieke en cognitieve ontwikkeling van je kind.

De tweede stap, het consult:

  • Tijdens het persoonlijke consult, dat bij jullie thuis plaatsvindt, of via Skype bespreken we de situatie in het verleden, de huidige situatie en de gewenste situatie.
  • Samen maken we dan het plan dat past bij de ontwikkeling van jullie kind, maar ook bij de gezinssituatie en bij jullie normen en waarden.

Het is belangrijk dat beide ouders aanwezig zijn tijdens het consult. Een door beide ouders samengesteld plan zorgt voor consistentie en dat is de sleutel tot succes! Tijdens het consult hebben jullie je volle aandacht nodig om alle informatie goed te kunnen toepassen. Daarom is het verstandig om te zorgen voor een oppas voor jullie kind(eren).

De derde stap, implementatie van het slaapplan:

  • Tijdens het hele proces houd ik je hand vast, door je precies te vertellen wat je kunt verwachten en hoe je het beste kunt handelen tijdens bedtijd en tijdens de slaapjes overdag.
  • Ik bekijk dagelijks (m.u.v zondag) de door jullie in het klantenportaal ingevulde slaaplogboeken.
  • We hebben tijdens de drie coachingsweken eenmaal per dag (m.u.v. zondag) contact. Dit is via een telefonisch consult of via email. Jullie kunnen dagelijks zelf bepalen wat voor contact jullie wensen, dus een telefonisch contact of een mailcontact. Dit kun je zelf aangeven in het slaaplogboek.
  • Tijdens het coachingstraject begeleid ik jullie en daardoor krijgen jullie meer vertrouwen in jezelf, maar zeker ook in jullie kind. Jullie weten wat je kunt verwachten, maar zeker ook hoe je het bij eventuele problemen weer op kunt pakken. Zodat het niet alleen een oplossing is voor nu, maar ook voor eventuele slaapproblemen die later nog kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een terugval na een periode van ziekte. Ook wordt vaak de samenwerking met je partner beter, want de ouders gaan vaak samen aan de slag met de implementatie van het slaapplan. Dit alles samen leidt tot het slaapsucces!

Wat kost slaapcoaching?  Ervaringen van andere ouders  Maak een afspraak voor meer informatie Veelgestelde vragen