Kennismaking

Hoi! Ik ben Inge de Heer, de Kinderslaapcoach, gecertificeerd Gentle Sleep Coach. Als moeder en ervaringsdeskundige begrijp ik hoe uitputtend, frustrerend en overweldigend het kan zijn als je kind niet goed slaapt.

Net als veel andere ouders heb ik me tijdens de zwangerschap op veel dingen proberen voor te bereiden. Zoals wat heb je nodig voor de verzorging van een kind, hoe kan ik het beste de borstvoeding aanpakken en wat voor soorten voeding kun je het beste wanneer geven. Maar waar niemand me op voorbereid heeft is hoe je er voor zorgt dat je kind voldoende slaapt. Ik ging er vanuit dat een kind als het moe is vanzelf wel gaat slapen. Totdat mijn dochter een aantal maanden oud was en ik de hele dag met haar op de arm rondliep. Dit was niet de bedoeling! Op het consultatiebureau kreeg ik het advies om haar maar te laten huilen, de zogenaamde “Cry-it-Out” methode. Deze methode heeft voor onze dochter wel gewerkt, na een tijdje sliep ze weer rustig door. Maar deze methode voelde voor ons als ouders niet fijn.

Na diverse jaren als Kwaliteits Coördinator gewerkt te hebben was ik toch toe aan iets anders. In een tijdschrift las ik een verhaal over een Gentle Sleep Coach. Na het lezen van dit verhaal wist ik het meteen, dit wil ik ook gaan doen!

Dus vandaar dat ik de training tot Gentle Sleep Coach (GSC) van Kim West ben gaan volgen. Daar heb ik de bevestiging gekregen dat er ook andere methodes zijn om er voor te zorgen dat je kind een goed slaappatroon heeft.

Ik kan me, als gecertificeerd Gentle Sleep Coach (GSC) en met mijn eigen ervaringen, goed inleven in de problemen van ouders waarvan de kind(eren) te maken hebben met slaapproblemen. Mijn passie is om samen met de vermoeide ouders een slaapplan te ontwikkelen dat zorgt voor een betere nachtrust, voor het kind én voor de ouders. Samen zullen we deze stappen zetten, waarbij ik ondersteuning zal bieden tijdens en zo nodig na de slaaptraining.